Описание

Предколеден шопинг„Черен петък“ във Виена с директен полет от Варна

24-28 ноември 2020

5 дни/4 нощувки

Виена е прелестна по време на Коледния период… Светлините и богатата украса, ароматът на греяно вино, ябълков щрудел с канела, цветните базари омайват всеки посетител.

Първите Коледни базари откриват още в средата на ноември. Ако сте любители на класическата музика и операта, на аристократичната архитектура и изкуството – особено импресионизма, на бароковите дворци и не на последно място – ароматното кафе – попаднали сте на точното място: Виена – уникална комбинация от история, култура, забавления и нощен живот.

Цена валидна ранни записвания до изчерпване на местата

от 399 евро/ 780 лева

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна

Хотел 3*

На човек в двойна стая:

Suite Hotel 900m zur Oper или подобен

От 399 евро/ 780 лева

Цената включва:

  • Самолетен билет Варна-Виена-Варна с летищни такси, с вкл.ръчен багаж с р/ри: 40х30х20см;

  • 4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел ;

  • трансфери летище – хотел – летище с посрещане от фирма-партньор;

  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

Цената НЕ включва:

  • Багаж за чекиране срещу доплащане /заплаща се в зависимост от теглото – 10/ 20/32 кг;

  • Екскурзии по желание според програмата ;

  • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.;

  • Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета. Допълнително се заплаща и приоритетно качване на борда, което позволява малка ръчна чанта и ръчен багаж до 10кг с р/ри 55х40х23см.

Информация за полета:

24 ноември Варна – Виена 14:20 – 15:10

28 ноември – Виена- Варна 15:40 – 18:25

Примерна програма:

Първи ден 24 ноември

Излитане от Варна в 14:20 часа и пристигане във Виена в 15:10ч, местно време. Трансфер до избрания хотел, настаняване. Самостоятелно – свободно време за вечеря – избор от виенски бирарии и разходка сред коледните базари – приказно-светещите дворци на града. Нощувка.

Втори ден – 25 ноември

Закуска. Възможност за пешеходен тур /срещу допълнително заплащане/ на историческия център на Виена – Операта: една от най красивите опери в света. Всяка година се провеждат около 300 изпълнения; двореца Хофбург бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина. Кметствотоседалище на кмета, и на градския съвет; катедралата „Свети Стефан“, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където може да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер. Следва – следобед: възможност за самостоятелно разглеждане на двореца Белведере /горен и долен Белведере – с известната картина на Климт „Целувката“/.

Пешеходна обиколка на центъра на Виена с професионален екскурзовод на български език /около 2-3часа/ цена – 30 евро/човек при група от минимум 6 души.

Свободно време и Нощувка.

Трети ден – 26 ноември

Закуска. Свободно време за пазаруване или – Посещение на двореца Шьонбрун – лятната резиденция на Сиси разглеждане на Двореца с бълг.екскурзовод и разходка из парка;

За любителите на животните – може да посетят и великолепната зоологическа градина. Една от най-старите в света и единствена в бароков стил /по желание, цена на билет ок-20,-евро/.

Двореца Шьонбрун доплащане – от 40 евро/човек – включва вход и посещение на двореца с екскурзовод на български език – при група от мин. 6 души – без включен транспорт.

В допълнение ще можете да се насладите на един от най-красивите Коледни базари във Виена, който се намира пред Двореца. Следобед – свободно време за разходка и нощувка.

Четвърти ден – 27 ноември/Черен петък

Закуска. Свободно време за разходка и предколеден шопинг по време на големите намаления на „Черния петък“. Търговската улица Марияхилфер предлага всички световни марки на достъпни цени. Повече информация може да откриете- https://www.wien.info/en/shopping-wining-dining/shopping

Препоръчваме посещение на outlet Pandorf- https://outlets.mcarthurglen.com/en/at/designer-outlet-parndorf/. Има регулярен обществен транспорт, може да осигурим и индивидуален транспорт-при желание.

Нощувка.

Пети ден- 28 ноември

Закуска и свободно време за разходка.

Неслучайно Виенската кафе традиция е включена в списъка на нематериалните ценности на ЮНЕСКО. Може да се насладите на различни видове кафе и сладкиши в прочутите Виенски кафенета, като кафе Централ например, където винаги има опашка от чакащи туристи https://www.cafecentral.wien/en/

Около 12.40 ч. – трансфер хотел-летище и полет от Виена за Варна в 15:35ч – кацане в 18:25ч.

Заб.: Програмата е предварителна и е възможна да претърпи промяна в реда на провеждането.

Кратко описание на хотелите:

Suite Hotel 900m zur Oper 4* www.mrhotels.at

Както показва името му, хотелът се намира прекрасно място- само на 900 м от Операта и центъра на Виена. Предлага базисни удобства и хубава закуска. Стаите са семпли, но чисти и добре поддържани.

Музика

За любителите на музиката Виена предлага безброй възможности-концерти в различните концертни зали, дворци, както и в Операта и Шонбрун.

Виенската държавна опера-https://www.wiener-staatsoper.at/spielplan-tickets/liste/

Концертната зала Музикферайн-https://www.musikverein.at/en

Кухня

Виенската кухня е взела най-доброто от австроунгарската империя. Ресторантите от марката Плахута се славят с добрата си кухня-https://www.plachutta.at/

Коледни базари

Най-големият Коледен базар пред Кметството е планиран да се открие на 15 ноември.

Повече информация за Коледните базари във Виена – https://www.wien.info/en/shopping-wining-dining/markets/christmas-markets

Условия за записване:

Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

Необходими документи:

валидни лична карта или задграничен паспорт;

– За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер не по-малко от 30% от цената.

Условия за записване:

Депозит- 30% от пакетната цена при резервация.

Остатъкът до пълната сума – до 30 дни преди датата на отпътуване.

Фирмата-организатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» – от 2,5%, за повече информация попитайте в офисa ни.

Дата на тръгване

Няма свободни места. Моля, свържете се с нас на тел.: 052 614 412